Casa Solutions
Uw partner in IT en 3D oplossingen

Projecten

Hier kunt u vinden wat we zoal geleverd hebben, hoe we dat hebben geproduceerd en wat u kunt verwachten.

3d print van huisje

Voor 1 van onze klanten hebben we een 3d model gemaakt van een architectuur ontwerp van een huis. Zo kan nog beter beleefd worden hoe het huis daadwerkelijk eruit komt te zien. Na het tekenen kan de klant het 3d model eerst van alle kanten bekijken, hierna printen we het model met onze eigen 3d printer.

Kijk zelf hoe mooi u onderstaand model kunt roteren, in en uit zoomen door uw muiswiel goed te gebruiken!

Op smartphone graag scherm horizontaal en met de vingers in en uitzoomen.

Dartcase

Bent u het ook zo zat om elke keer uw Flights van uw dartpijlen te halen. Dat hoeft vanaf nu niet meer. Met deze dartcase neemt u uw dartpijlen in bescherming tegen beschadiging en voegen wij voor u een mooie persoonlijke touch toe. 

Storing-zoeker/melder.

Electric Comfort BV. is een bedrijf wat elektrische vloerverwarming legt voor badkamers, koel- en vriescellen en hellingbanen. Bij de laatste twee wordt de vloerverwarming aangebracht voor het beton storten. Aangezien dit er ruw aan toe kan gaan bleef er altijd een medewerker van Electric Comfort aanwezig bij het beton storten om de vloerverwarmingselementen door te meten. Het is immers makkelijker om een element te vervangen als het beton nog niet is uitgehard. Met deze storing-zoeker/melder worden alle elementen de gehele tijd doorgemeten en krijgen de medewerkers van Electric Comfort een SMS wanneer er een storing wordt gedetecteerd. In de SMS staat vermeld welk element een storing heeft. Ook zal er een zoemer afgaan om de aanwezige mensen te informeren over een storing. Op het LCD scherm is ook te lezen welk element een storing vertoont. 

In totaal zijn er 8 elementen tegelijk te meten. De schakelaars kunnen worden afgedekt, zodat de ingeschakelde elementen niet kunnen worden uitgeschakeld door onbevoegden. De enige schakelaar die niet wordt afgedekt is de schakelaar die het achtergrondlicht van het LCD-scherm schakelt. Dit voor een langere accuduur. 

De storing-zoeker/melder bespaart Electric Comfort een werkdag aan uren per klus. Dat bespaart dus een hoop tijd en geld. We zijn blij deze opdracht te hebben mogen doen!

Sleutelwoorden 

Ter verduidelijking van een scriptie-verdediging over innoverende technieken van een studente Human Resource Management een kluis ontworpen. Hoe mooi is het dan om het gehele product 3D te laten printen?!

Deze kluis is alleen te openen wanneer alle 3 de sloten worden gedraaid met de sleutels waarop de desbetreffende sleutelwoorden op staan. De sleutelwoorden van haar afstudeerproject waren Transfer, Diversiteit en Sociale interactie en door het besef en de kunde hiermee om te gaan heeft ze het afstuderen tot een goed eind gebracht(De kluis open gekregen) en is ze: "Fit for the Future"

Ze is afgestudeerd met een 8 en we zijn blij dat Casa Solutions hieraan heeft kunnen meewerken door dit te ontwerpen en 3D te printen!


Logo's

Een klant van ons moest gaan solliciteren voor haar stage. Om een persoonlijk tintje aan haar enveloppen te geven kwam ze bij Casa Solutions om haar logo heel dun te 3D printen. We hebben een 3D model gemaakt van haar logo naar wens van de klant en hebben de printer aan het werk gezet. Hieronder het resultaat. Weer een tevreden klant.

Make-up, sieradenhouder

We kregen een opdracht binnen om een make-up, sieradenhouder te ontwerpen aan de hand van een foto die we van de klant toegeleverd kregen. Vanaf de foto hebben een 3D-model gemaakt en de(door de klant) gewenste afmetingen toegepast. 
Het voordeel van het laten ontwerpen van je eigen 3D modellen is dat je ook gemakkelijk persoonlijke details in het ontwerp kan aanbrengen. Zo is in dit ontwerp de naam van de klant in het ontwerp gevoegd, zoals u hieronder kunt zien.

Muntenteller.

Hieronder ziet u de Muntenteller die we hebben gemaakt voor SECL, Stichting Evenementen Commissie Lettele, wat jaarlijks een Paasvuur, Koningsdag en de Lettelse Kermis organiseert. Bij deze evenementen worden munten verkocht en wat is nou makkelijker dan een apparaat wat de munten voor u telt. Onder de foto meer over de werking.

In de zwarte koker kunnen 65 munten opgeslagen worden en liggen als één stapel bovenop elkaar. Elke keer al de verkoper munten nodig heeft typt hij het aantal munten dat hij nodig heeft in op het keypad en sluit af met een sterretje. Zo weet het brein(de microprocessor) in het apparaat dat de verkoper klaar is met typen en begint hij met het uitgeven van munten. Dit gebeurt door en servomotor die aangestuurd wordt door het brein en elke keer één munt onder de stapel uit schuift bij een uitgaande beweging van de servo. Als de servo weer in zijn beginpositie is geeft hij de overige munten in de opslag 200 milliseconden om naar beneden te bewegen en zal hij weer een uitgaande beweging maken. Deze bewegingen zal hij net zo lang maken tot hij het aantal gewenste munten van de verkoper heeft bereikt of de opslag leeg is. Bij een lege opslag kan je er gemakkelijk een nieuwe volle opslag op schuiven en doorgaan met de verkoop.

Heeft de muntenteller het aantal munten uitgegeven die de verkoper heeft ingetypt. Dan zal de verkoopbedrag van op het LCD-scherm komen te staan. Heeft de verkoper een fout gemaakt bij het intypen drukt hij op het hekje en kan hij opnieuw beginnen om het gewenste aantal munten in te typen.

Techische specificaties:
Arduino Microprocessor.
4x4 Matrix Keypad.
Y-3009 Servomotor.
Voeding 230VAC ingang->6VDC Uitgang.
16x2 LCD-scherm Blauw/wit.
Behuizing is volledig 3D geprint en kan dus voor elk muntsoort worden ontworpen en 3D-geprint(enkele uitzonderingen).

Heeft u interesse in dit product voor uw organisatie of heeft u verdere vragen. Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via onze mail adressen die je beide op het tabblad ''Contact'' kunt vinden.

Referentie SECL:

(Hier komt de referentie van SECL)

Lettele tour.

Weer een interessante opdracht: een app maken om wandelen voor lettelenaren en toeristen boeiender of spannender te maken. 

De Lettele Tour bestaat uit 4 bestaande routes waar je al informatieborden kunt vinden op sommige plekken. Als u op dat punt meer informatie wil over het punt waar je op dat moment bent dan scant u eenvoudig de Qr-code dit ook op het bord aanwezig is. U kunt meerdere keren kiezen voor verdiepende informatie per punt. Bijvoorbeeld in de categorie natuur: Bomen, Struiken, Planten, Paddenstoelen die rond dat punt groeien. Of hoe ziet het punt er in de vier seizoenen van het jaar uit. Op vele punten is ook wat te vertellen over de natuur en ga zo maar door. Hoe meer je wilt weten hoe meer je kan lezen en/of bewonderen.

Heb je na de wandeltocht pas zin om je te verdiepen? Ook dat valt onder de mogelijkheden. Je krijgt de mogelijkheid om je emailadres achter te laten in het begin van de tour. Hiermee kan je links toegestuurd krijgen van de punten waar je allemaal bent geweest. Zo kan je ook na de wandeltocht nog genieten van je wandeltocht.

Referentie werkgroep Lettele Tour:

(Hier komt de referentie van Lettele apptour)

 Computer Dokter inloop spreekuur.

Vanuit de ouderenbond KBO en uit het dorp Lettele is het verzoek gekomen om ouderen te gaan helpen met alledaagse problemen met Laptop, Tablet en Smartphone. Hieruit is het concept van een spreekuur ontstaan. Dit concept is uitgebreid met meer vrijwilligers en toegankelijk gemaakt voor iedereen. 

Op vrijwillige basis blijft Casa Solutions zich hiervoor inzetten. Hiernaast heeft Casa Solutions betaalde dienstverlening om aan huis te helpen, kijk hiervoor bij diensten.

Gedeeld Goed Lettele.

Vanuit het bestuurlijk overleg Lettele is de vraag ontstaan om een concept neer te zetten voor verenigingen om spullen met elkaar te delen. Dit heeft geleid tot een concept beschreven op Lettele.nl

Casa Solutions heeft hiermee aangetoond om met hulp van bestaande platforms een gebruiksvriendelijke toepassing te kunnen realiseren en een bijdrage te leveren aan een duurzame deeleconomie.

Gebruikte technieken:

Onderdelen Volvo Louvre.

Een oud klasgenoot die veel aan Volvo sleutelt kwam met de vraag of wij montagebeugels konden printen voor hem. Hij had hier geen 3D tekeningen van, maar alleen een echt product. Hiervan hebben we een 3D model gemaakt en op onze 3D printer uitgeprint. Hieronder het proces in foto's:

Podiumdelen Jongeren Organisatie Lettele.

Jongeren Organisatie Lettele had 14 podiumdelen en dat was net te weinig om een band op te laten spelen. Van de podiumdelen waren geen 3D of 2D tekeningen en ook op internet waren dergelijke podiumdelen nergens te vinden. Om een offerte aan te vragen bij een metaalbewerkingsbedrijf hadden ze werktekeningen nodig. Om geen geld kwijt te zijn aan het natekenen van het product hebben we deze dienst vrijwillig aan Jongeren Organisatie Lettele verleend. 

Referentie Jongeren Organisatie Lettele: 

''De samenwerking met Casa Solutions verliep vlekkeloos. We hebben veel kosten bespaard doordat ze dit gratis voor ons hebben willen doen.''

Jongeren Organisatie Lettele.

Heb je meer vragen of opmerkingen over de opgeleverde producten/diensten die we hebben opgeleverd?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via de Mail die je beide kan vinden op het tabblad Contact.